Cheque Roparun voor scholing VPTZ

Cheque Roparun voor scholing VPTZ

30 april 2019
|

Verpleeghuis en woonzorgcentrum Mariahove ligt in het rustieke dorp Ossendrecht aan de rand van de mooie Brabantse Wal. Op maandagavond 29 april klonk het feestelijke jazz orkest oude stijl Rue d’Anvers, de muzikale formatie uit Bergen op Zoom. De zaal zat vol en de medewerkers van Mariahove zorgden voor een natje en een droogje. Spreker Jeff van den Bergh nam het voortouw en bedankte namens het Comité Doorkomst Roparun Ossendrecht (CDRO) vele mensen.

Ossendrecht heeft in 2018 wederom de tweede prijs Roparunstad in ontvangst genomen, goed voor € 22.500. De opbrengst gaat in zijn geheel naar Goede Doelen in de gemeente Woensdrecht. VPTZ West-Brabant & Tholen is één van de gelukkige ontvangers. De € 2000 wordt besteed aan scholing van de vrijwilligers. Scholing in Complementaire Zorg is door het bestuur van VPTZ West-Brabant & Tholen tot één van de speerpunten van 2018 gemaakt.

Het Kennis Instituut KIcozo gaat in het najaar de scholing hand- en voetmassage verzorgen voor de eerste 12 vrijwilligers. Dit kunnen fijne extra zorgmomenten zijn die met kleine moeite groot welbevinden kunnen geven aan mensen in de palliatieve fase.

VPTZ bedankt alle mensen van het Doorkomst comité in Ossendrecht, de beide Roparun ploegen en Jeff van den Bergh en secretaris Lilliane van den Bogaert in het bijzonder.  Burgemeester Steven Adriaansen van Woensdrecht sloot de avond af met een toost, belovend zichzelf in te zetten voor de stad tijdens de Roparun 2019.

Tekst: Louise Smit