Nieuwjaarsbijeenkomst 2018

Nieuwjaarsbijeenkomst 2018

17 januari 2018
|

Het bestuur van VPTZ West-Brabant & Tholen heeft op 9 januari jongstleden voor de vrijwilligers van VPTZ West-Brabant & Tholen en hun partners een feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst georganiseerd .

In de sfeervolle authentieke kapel van Hotel De Reiskoffer in Bosschenhoofd werd door voorzitter Bram Klijnsma het afgelopen jaar doorgenomen en de wensen voor 2018 uiteengezet. Daarna werd samen het glas geheven.

        

Vervolgens zetten coördinatoren Ellen van der Weijde en  Louise Jorritsma-Smit de jubilarissen in het zonnetje, waaronder Bik de Kok, Marja van Nijnatten, Ria Roggeband, Ginny Broekema  en Riet Schalk. Ook de vrijwillige coördinatoren Karen Brand, Joke Frankhuijzen, Terry Verhaeren, Hermie Derks en Gemma Wagemakers werden uitgebreid bedankt. Het werd een zeer gezellige avond!

    

De ruim 50 VPTZ-zorg vrijwilligers zijn er om mensen in hun laatste levensfase en hun naasten in West-Brabant & Tholen te ondersteunen. Het verzorgen van een geliefde in die periode is zwaar, ook al is er hulp van de huisarts en thuiszorg. Als het levenseinde nadert, wordt de zorg over het algemeen intenser en intensiever.

De VPTZ-vrijwilligers bieden hulp bij mensen thuis, maar ook in verpleeghuizen worden zij gevraagd stervenden bij te staan. Naast zorg-vrijwilligers kent VPTZ West-Brabant & Tholen ook PR-vrijwilligers, een coach en ICT-ers.

Dankzij alle vrijwilligers, de coördinatoren en het bestuur, werden in 2017 bij 131 cliënten inzetten verzorgd.

 

Tekst LJS – Foto’s Ria Roggeband