PPBox kosteloos voor VPTZ organisaties

PPBox kosteloos voor VPTZ organisaties

1 april 2017
|

De eerste PPBOX  werd op 30 maart 2017  overhandigd aan regiocoördinator Ellen van der Weijde van VPTZ West-Brabant en Tholen en Manon Notenboom van VPTZ Nederland. De PPBOX is bedoelt als ondersteuning in de laatste levensfase Thuis en is eenvoudig door mantelzorgers, vrijwilligers en professionals te gebruiken.

De leden van VPTZ Nederland kunnen dankzij de sponsoring van Stichting Roparun de box kosteloos bestellen op www.ppboxzorg.nl en vrijwilligers en coördinatoren nemen deze mee naar de zorgvrager thuis.

De Praktische Palliatieve Box (PPBOX) is dé box die de praktische hulp omvat op het gebied van palliatieve zorg. Gefocust op comfort voor de zieke en steun aan mantelzorgers en zorgprofessionals, is de PPBOX speciaal samengesteld als hulpmiddel in de laatste levensfase.

In de jaren waarin Willeke de Pagter en Mandalie Bulten werkzaam zijn geweest als verpleegkundigen in het Hospice  in Middelburg hebben zij veel kennis en ervaring opgedaan. Hun hart ligt bij de mensen die palliatieve zorg nodig hebben. Met het samenstellen van de PPBOX wilden ze graag een deel van hun kennis overdragen om ondersteuning te bieden in een emotioneel zware tijd.